Crear icona animada per el teu blog

Escrit per Jan Llepat | Dins la categoria


En aquest article apendrem a relitzar una icona amb animació per tal de personalitzar encara més el nostre blog o portal web. Les icones que veiem en el navegador reben el nom de FavIcons per la abreviatura anglesa de Favourite Icon.


Com veureu al meu blog, hi podem posar varies imatges o simplement un text animat amb el nom del blog. Hi ha moltes pàgines que ens ofereixen diferents opcions per costumitzar la nostra icona. Jo he triat www.html-kit.com (cliqueu l'enllaç).

1er) Un cop siguem a la pàgina us demanarà que introduïu la icona a utilitzar (n'hi ha a moltíssimes per la xarxa, només heu de buscar favicons al Google i us sortiran a milers).

2n) Ja carregada passareu a la secció per: modificar, aplicar-hi text si s'escau, utilitzar més imatges, canviar colors ...

3er) Quan haguem acabat de modificar al nostre gust només restarà descarregar la nova icona prement sobre Download FavIcon Package i desar-la a l'ordinador. La icona està dins un arxiu Zip comprimit.


Ara per col·locar la icona nova al nostre portal haurem de seguir aquestes instruccions:

1er) Pugem la nostra icona al hosting que disposem per allotjar imatges i anotem la URL que ens proporcioni.

2n) Tot seguit buscarem el següent codi a la nostra plantilla:

<title>Virtual World Cat<title>

i just abans col.locarem les següents instruccions:

<link href='URL de la nostre icona' rel='shortcut icon' type='image/png'/>
<link href='Url de la nostre icona animada' rel='icon' type='image/gif'/>

3r) Finalment desem els canvis hi ja tindrem la nova icona al nostre portal o blog. Així de senzill.

PD: Perque poguem veure les icones en tots els navegadors l'extensió ha de ser ico (Ex: novaicona.ico), ja que si intentem visualitzar en Internet explorer una icona amb extensions diferents (Jpg, Png...) el navegador no us la mostrarà.


Comentaris (0)

Publica un comentari a l'entrada

Subir